Gabungan Netflix & 100Mbps Internet Akan Buat Hidup Korang Lebih ‘WOW’ Sebab

Sharing is caring!

netlix 1
Wahh! Inilah saat-saat yang dinantikan apabila Netflix, penyedia rancangan televisyen dan filem secara online dari Amerika Syarikat kini menjelajah Malaysia. Bolehlah tengok movie marathon bersama kawan-kawan dan keluarga kan?
Ha? Laa.. ada yang masih tak tahu Neflix tu apa? Meh sini kitorang nak share..

Netflix kini di Malaysia

netflix-everywhere-prime
Netflix membuat kejutan di CES2016 dengan mengumumkan bahawa servis mereka kini boleh diakses di lebih 130 negara termasuk di Malaysia. Secara keseluruhannya, kini Netflix memiliki lebih 190 negara yang menyokong perhidmatan mereka.
Dalam bahasa yang lebih mudah, Netflix adalah ‘on demand service’ di mana korang boleh menonton movie kegemaran bila-bila masa! So, bila dah ada Netflix di Malaysia, tak payah la sibuk nak movie download dekat torrent lagi.

Apa yang Netflix offer eh?

Screen Shot 2016-01-08 at 1.10.19 PM
Mengenakan caj semurah RM33 sebulan sebagai langganan asas dan terhad kepada satu skrin sahaja, pengguna juga boleh memilih untuk upgrade kepada dua skrin dengan sokongan paparan HD dengan RM 42 sebulan.
Aik.. nak lagi banyak? Well, Neflix juga menawarkan versi premium dengan sokongan paparan Ultra HD yang boleh diakses 4 skrin dengan harga hanya RM51 sebulan. Well, dah namapun Ultra HD, maka korang boleh streaming Netflix dengan resolusi layar minimal 3840 x 2160 piksel.
ultra hd
So, korang bolehlah tonton movie kegemaran dengan paparan Ultra HD yang cun melecun! Nak tengok berulang kali pun takde siapa nak marah dan secara tidak langsung korang boleh spend lebih masa berkualiti dengan keluarga kan?
movieeee

Alamak.. Tengah syok layan movie, tiba-tiba buffering pulak..

bbuu

 Nasib baik ada…

maxis
Tengah syok tengok movie, boleh pula internet korang buat hal. Well, nasib baik ada Maxis 100Mbps Home Fibre yang boleh mengelakkan korang stress akibat tempoh ‘buffering’ yang lama. So, barulah hidup korang lebih ‘WOW’ lepasni!
Dengan kelajuan internet sehebat 100Mbps, korang boleh stream video 4k UHD  dengan data tanpa had. Malah, berita yang lebih bagus untuk pengguna MaxisOne plan, korang boleh dapat diskaun sehingga RM68 sebulan. Oh, lupa pula nak bagitahu bahawa langganan bulan pertama adalah percuma!
Jadi, sekarang korang bolehlah korang tonton movie dan siri televisyen kegemaran korang non stop daripada pagi sampai petang dengan Maxis 100Mbps Home Fibre (Hehehe.. masa off day lah ye). Selamat ‘bertapa’ ya!
Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai promosi terhad ini, sila hubungi 1800-82-1123.
neflix 2

Leave a Comment