Perkara Yang Orang Tak Tau Pasal Mukriz -Selamba Masuk Masjid PAS

Sharing is caring!



Perkara Yang Orang Tak Tau Pasal Mukriz -Selamba Masuk Masjid PAS

[ Perkara yg orang taktau pasal mukriz ].
Salam, nak cerita skit pasai mantan MB kedah ni, yang rata2 ramai orang taktau espeshely orang KL. This is what i heard and experience myself, pengalaman sendiri, so tak main dengaq orang ceghita.
Fakta 1
Mat bashah kata mukhriz susah nak jumpa .. Mmg la susah nak jumpa cos everyday mukhriz akan sembahyang subuh kat kwsn DUN dia .. Lebih kurang 45 mins drive from his house .. After sembahyang tak kan nak balik alor staq kan .. Of cos la sembang dgn org kampung dulu ..
Fakta 2
Stail politik kedah, as early matahari terbit dah terpacak kat rumah MB nak sembang projek apa depa boleh dapat .. Jdk chairman state glc. And org2 umno kedah marah kat mukhriz psl mukhriz tak bagi project kat geng2 umno tak pandai buat bisness yg akan total sub to chinese or other company. And depa pun ada minta jawatan chairman or MD kat state glc .. Dah tak pandai bisnes tak kan mukhriz nak bagi diaorg manage big glc company .. Lingkup company if project masuk but channelled to their own pocket.
Fakta 3
MB dulu2 (bukan semua ya) yg umno semua buat mcm tu .. Appoint geng depa jdk chairman .. Buat invois palsu claim to government .. Bila duit masuk, suruh akaun buat cek to their crony. Sapa makan cili dia la rasa pedas.. Sekali lagi.. Bukan semua yaa mcm ni.. Masa zaman arwah ustaz azizan .. Dia dah sekat budaya umno yg makan duit government .. Itu yg mukhriz buat sekrg ni tp umno tak suka.
Fakta 4
And one thing kedahan suka mukhriz .. Dia tak takut nak masuk kubu kuat PAS .. Masa dia cuma YB zaman PAS .. Dia dgn selamba masuk masjid PAS utk sembahyang jumaat .. Sapa pun tak realise cos takde bodyguard or pengikut dia. Org cuma tau mukhriz ada dlm masjid bila tok imam buat announcement mengalukan kedatangan dia n bebesar hati dia sudi sembahyang kat masjid PAS .. Geng umno lain ada brani nak buat mcm mukhriz ka??
Fakta 5
Masa mukriz jadik MB kalau travel dia cuma naik low cost carrier ja.. Dah ramai terserempak dgn dia akan tau. Bukan mcm MB lain, insist naik MAS and siap mintak company sponsor lagi.
Lagi satu, Saya pun suka masa zaman arwah ustaz azizan jdk MB tp geng PAS plak tak bersatu .. Masa tu umno sorang pun tak leh nak buat duit..
Apa2 pun sedarlah orang umno, skarang rakyat nak cari pemimpin yang telus, berwibawa, pandai menjaga harta rakyat, pokoknya Bersih cekap Amanah.
~rakyat Kedah ~
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Daripada Abu Hurairah r.a
Katanya.'”Bahawa Rasulullah SAW bersabda (mafhumnya),.’ Sesungguhnya kalian akan bersungguh -sungguh menginginkan jawatan, sedangkan jawatan itu akan menjadi sesalan pada hari Kiamat (jika tidak dijalankan dengan baik .'”
[Hadis Sahih Riwayat al-Bukhari & Muslim]
Huraian Hadis.
Hadis di atas menyatakan bahawa jawatan yang diperolehi jika tidak dijalankan dengan penuh amanah akan menjadi penyesalan di akhirat kelak. Islam tidak melarang untuk kita memegang apa jua jawatan tetapi yang perlu ditakuti ialah tidak mampu untuk menjalankannya…Wallahu’Alam
[Ringkasan Riyadhus Shalihin Imam An-Nawawi]




Leave a Comment